Külföld

Nógrádi György: Ma ezen a háborún mindenki szeretne jól járni, míg a konfliktus egyre jobban kiéleződik

Svájc bejelentette, hogy nem fogja államosítani az ott lévő orosz vagyont

Ha ez egy NATO-orosz háború lenne, akkor atomháborúról kéne beszélni – hívta fel a figyelmet Nógrádi György a Hír Tv Háború Ukrajnában című műsorában.

Ukrajna egy nap alatt annyi lőszert használ fel, amit egy nyugati ország egy hónap alatt tud legyártani – mondta a Hír Tv Háború Ukrajnában című műsorában Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértó kiemelte, már a 18 év alattiakat és a 60 év felettieket is besorozzák.

Megjegyezte, elképzelhető, hogy a nyugati egységek beszállnak a háborúba, amivel haladunk a harmadik világháború felé.

Emlékeztetett, ezen a háborún mindenki szeretne jól járni, ami közben a konfliktus egyre kiéleződik. Kifejtette, egy-két kisebb ország már jelezte, hogy ad vadászgépeket Ukrajnának, ami jól mutatja, hogy újabb és újabb technikák érkezhetnek a frontra.

„Zelenszkij már nem kérni, hanem követeli a fegyvert, legutóbb már repülőket és tengeralattjárókat is szeretne kapni” – mondta. A németek részéről ötezer rohamsisaktól eljutottunk a tüzérségig és a tankokig, ez a háború eszkalálódik – tette hozzá.

Nógrádi György figyelmeztetett, ha ez egy NATO-orosz háború lenne, akkor atomháborúról kellene beszélni.

Kijelentette, Svájc bejelentette, nem fogja államosítani a náluk lévő orosz vagyont.

A szankciós csomagokról kiemelte, amíg Amerikának az az érdeke, hogy gyengítse Európát és Oroszországot, addig újabb és újabb szankciós csomagokra ösztönözhetik Brüsszelt.

Kapcsolódó írásaink