Külföld

Nógrádi György: Az Egyesült Államok sem akar harmadik világháborút

Egy gyorstalpalón képezik ki az ukránokat az egyik legmodernebb tank kezelésére, ami nem biztos, hogy szerencsés

Ha Ukrajna kap fegyvert, és azzal sem tud nyerni, akkor emberek hiába halnak meg, aminek felelőse van – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Hír Tv reggeli műsorában.

Nógrádi György: Az Egyesült Államok sem akar harmadik világháborút
Nógrádi György
Fotó: Hír Tv

Az oroszok bejelentették, hogy stratégiai és katonai szövetségesük Kína – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Hír Tv reggeli műsorában. Hozzátette, Kína felkészül arra, hogy Délkelet-Ázsia ura lesz, és Tajvan csak idő kérdése, és az övé lesz. 

Kiemelte, egy gyorstalpalón képezik ki az ukránokat az egyik legmodernebb tank kezelésére, ami nem biztos, hogy szerencsés. Megjegyezte, egyre többen mondják azt, hogy Ukrajna nem tudja megnyerni ezt a háborút. Kiemelte, amelyik vezető azt mondja, hogy a Krímet nem tudják visszafoglalni az ukránok, azokat lecsukják, meghurcolják vagy oroszbérencnek nevezik. „Az Egyesült Államok sem akar harmadik világháborút, azért nem adnak F–16-os vadászgépeket az ukránoknak” – fűzte hozzá.

A szakember kifejtette, nem lehet soron kívül felvenni Ukrajnát az Európai Unióba, napi korrupciós ügyek vannak az országban. Megjegyezte, ennek a háborúnak két nyertese van, az Egyesült Államok és Kína.

Kiemelte: Ha Ukrajna kap fegyvert és azzal sem tud nyerni, akkor emberek hiába halnak meg, aminek felelőse van.

Kapcsolódó írásaink