Külföld

Iszlám Állam – Több embert meggyilkoltak terroristák Szíria középső részén

A terroristák gépfegyverekből nyitottak tüzet az emberekre

Legalább tizenegy ember életét vesztette az Iszlám Állam terrorszervezet támadásában Szíria központi részén – közölte vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Iszlám Állam – Több embert meggyilkoltak terroristák Szíria középső részén
Képünk illusztráció
Fotó: MH

A szíriai polgárháború eseményeit nyomon követő, brit székhelyű szervezet tudomása szerint a dzsihadisták Palmüra romvárosának térségében rátámadtak szarvasgombát gyűjtők egy 75 fős csoportjára, és megöltek tíz civilt és a szíriai hadsereg egyik katonáját.

A SANA állami hírügynökség is beszámolt az esetről, de alacsonyabb áldozati számot említett. A SANA szerint a terroristák gépfegyverekből nyitottak tüzet az emberekre négy civilt megölve. Tíz másik ember megsebesült, közülük többen súlyosan.

Az Iszlám Állam 2014 nyarán hatalmas területeket vont ellenőrzése alá Szíriában és a szomszédos Irakban. A terroristák többévnyi vérontást követően a Washington vezette nemzetközi koalíciónak köszönhetően 2019 márciusában katonai vereséget szenvedtek Szíriában is.

A szélsőségesek a szíriai sivatagba szorultak vissza, ahonnan kiindulva gerilla hadviselést folytatnak, illetve merényleteket követnek el.

Kapcsolódó írásaink