Külföld

Több mint három tonna kokaint találtak a tengerben Új-Zéland partjainál

A zsákmány 81 bála kábítószerből állt, amelyet sárga úszógumikhoz kötöztek

Andrew Coster úgy véli, ez a nagy fogás komoly anyagi csapást mér a dél-amerikai termelőktől kezdve egészen a termék forgalmazójáig – írta mg a liner.hu.

Több mint három tonna kokaint találtak a tengerben Új-Zéland partjainál
Képünk illusztráció
Fotó: ISHARA S. KODIKARA / AFP

A helyi rendőrség szerdai jelentése szerint 3,2 tonna, körülbelül 316 millió dollár értékű kokaint találtak a Csendes-óceánban, s feltételezik, hogy a szállítmány rendeltetési helye Ausztrália lett volna, amellyel egy évig ellátták volna az ottani piacot - írta meg a liner.hu.

Andrew Coster új-zélandi rendőrfőnök elmondta, hogy a zsákmány 81 bála kábítószerből állt, amelyet sárga úszógumikhoz kötöztek, hogy ne süllyedjen el, némely csomagot pedig Batman és négylevelű lóhere szimbólumokkal láttak el.

Objektum doboz

Kifejtette, hogy a helyi hatóságok, a hadsereg és vámhatóság közös akciója során halászták ki a csomagokat a vízből, illetve saját bevallása szerint sosem foglaltak még le ekkora mennyiségű illegális drogot – közölte a The Straits Times.

Biztosra vették, hogy a kereskedők valamiféle „úszó tranzitponton” dobták le a zsákmányt, amely több száz kilométerre északnyugatra sodródott Új-Zélandtól, onnan felvették és továbbszállították volna a bálákat, amelyek összmennyiségével 30 évig el lehetne látni az országot – olvasható a portálon.

„Kétségtelen, hogy ez a nagy fogás komoly anyagi csapást mér a dél-amerikai termelőktől kezdve egészen a termék forgalmazójáig”– fogalmazott Coster, aki hozzátette, letartóztatásokra egyelőre nem került sor.

Kapcsolódó írásaink