Bűnügy

Ötven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök egy fővárosi garázsban

A lefoglalt drog becsült feketepiaci értéke csaknem 170 millió forint

Ötven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök hétfőn Budapesten egy II. kerületi garázsban, és a kábítószerrel való kereskedelem miatt őrizetbe vettek két férfit Szegeden – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Ötven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök egy fővárosi garázsban
Ötven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök egy fővárosi garázsban
Fotó: police.hu

Azt írták, hogy az eljárás során lefoglalt drog becsült feketepiaci értéke csaknem 170 millió forint.

A nyomozók a kutatás során a garázsban 104 kábítószergyanús csomagot találtak. A 48 kilogramm zöld növényi törmelékről az elsődleges szakvélemény megállapította, hogy az marihuána. A nyomozók pár óra alatt azonosították a garázst kibérlő 28 éves férfit és szintén 28 éves társát. A két férfit a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA munkatársaival együttműködve végül nem sokkal éjfél előtt Szegeden fogták el. Az egyik férfit a lakásán, a másikat pedig egy Angliából érkező kisbuszon fogták el – ismertették.

A rendőrök az egyik díler szegedi lakásán tartott kutatás során hét gramm kábítószergyanús fehér port, 45 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, mobiltelefont és SIM-kártyát foglaltak le. Társa lakásán pedig három, egyenként fél kilogrammnyi kábítószergyanús növényi származékot tartalmazó csomagot, digitális mérleget, iratokat, SIM-kártyát és mobiltelefont foglaltak le.

A nyomozók a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vételük mellett – indítványozták letartóztatásukat.

Kedden az üggyel kapcsolatban elfogtak egy harmadik férfit is, akitől pénzt és műszaki cikkeket foglaltak le. Őt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a dílerek a lefoglalt kábítószeren túl is üzleteltek a droggal: összesen 76 kilogramm – több mint 250 millió forint feketepiaci értékű – marihuána beszerzésével hozhatók összefüggésbe.
 

Kapcsolódó írásaink