Külföld

Megszökött egy menekülttáborból 13 kitoloncolt külföldi Csehországban

A szökések nem ritkák ugyan, de ilyen sok személy közös távozására már évek óta nem volt példa

Megszökött kedden este egy csehországi menekülttáborból 13 külföldi állampolgár, akiket a hatóságok korábban kiutasítottak az országból. Szerda délig a rendőrségnek hét személyt sikerült elfognia, de hat marokkóinak nyoma veszett – közölte Josef Urban, a cseh idegenrendészet szóvivője szerdán a CTK hírügynökség érdeklődésére.

Megszökött egy menekülttáborból 13 kitoloncolt külföldi Csehországban
Megszökött egy menekülttáborból 13 kitoloncolt külföldi Csehországban
Fotó: hirnavigator.hu

Az észak-afrikaiak a Pilsentől (Plzen) északra fekvő Balkovban voltak elhelyezve, ahol a belügyi szervek őrizete alatt várták a kiutasítási döntés végrehajtását.

„Vizsgálat tárgya, hogyan tudtak elmenekülni a külföldiek a táborból” – mondta Josef Urban a hírügynökségnek. Megjegyezte: a külföldiek nem követtek el semmiféle bűncselekményt, azért lettek elhelyezve a táborban, mert kiutasították őket Csehországból.

A balkovi menekülttábort 1998-ban hozták létre egy korábbi rendőrségi oktatási központ átalakításával. A szóvivő szerint jelenleg 62 külföldi állampolgárságú férfit tartanak őrizetben a táborban.

A szökések nem ritkák ugyan, de ilyen sok személy közös távozására már évek óta nem volt példa – jegyezte meg Josef Urban.

Kapcsolódó írásaink