Külföld

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába határvédelmi céllal – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a Police.hu oldalon.

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába
Balázs László rendőr ezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztályának vezetője mond beszédet az Észak-Macedóniába induló újabb rendőri kontingens búcsúztatóján a Készenléti Rendőrség központjában 2023. február 7-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt írták, a magyar rendőrség elkötelezett az iránt, hogy megakadályozza az illegális bevándorlók bejutását Magyarország, illetve az Európai Unió területére. Ezért a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országoknak.

Az Észak-Macedóniába induló magyar rendőri kontingens tagjait kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Balázs László ezredes, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője búcsúztatta.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése érdekében, valamint közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek majd szolgálatot, hanem a mélységi területeken található utakon is.

A kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatja a határszakasz védelmét.

A harmincfős északmacedón kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink