Külföld

Nem keletkezett kár a török olajvezetékekben

Egy török tisztviselő megnyugtatta a kedélyeket

Egy energetikai tisztviselő jelentett arról, hogy a Törökországot ért súlyos földrengés következtében a török olajvezetékek sértetlenek maradtak.

Nem keletkezett kár a török olajvezetékekben
Mentési munkálatok Adanában
Fotó: BEKIR OMER FANSA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Az Al Jazeera jelentése szerint egy energetikai tisztviselő jelentett arról, hogy a Törökországot hétfő reggel ért súlyos földrengés következtében nem keletkezett kár a Kerkuk-Ceyhan kőolajvezetékben, amely Irakból Törökországba szállítja az olajat - írta a Liner. A tisztviselő hozzátette, hogy a Baku-Tbiliszi-Ceyhan kőolajvezetékben sem keletkezett kár, amely Azerbajdzsánon, Grúzián és Törökországon keresztül szállítja az olajat. Kiemelte, hogy a délkelet-törökországi Gaziantep közelében bekövetkezett földrengés után mindkét vezetéken folytatódik az olajszállítás.

Eközben a Tribeca hajózási ügynökség arról számolt be, hogy dél-törökországi Ceyhan olajtermináljánál azonban felfüggesztették a működést, hozzátéve, hogy egy rendkívüli ülést is összehívtak az ügyben.

Hétfő kora reggel egy súlyos, 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Északnyugat-Szíriát, amelynek következtében legkevesebb 500 ember életét vesztette, több százan megsérültek, s rengeteg épület összeomlott. A mentési és keresési műveletek jelenleg is folyamatban vannak.

Kapcsolódó írásaink