Külföld

Szijjártó Péter: Magyarország segít Törökországnak a földrengés kapcsán + VIDEÓ

Pintér Sándor már felvette a kapcsolatot török kollégájával

Aggodalommal figyeltük az elmúlt órákban a Törökországból érkező híreket, amelyek szerint az ország tíz tartományát érintő súlyos természeti katasztrófára, földrengésre került sor – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára hétfőn feltöltött videóban.

Szijjártó Péter: Magyarország segít Törökországnak a földrengés kapcsán + VIDEÓ
A kutatási és mentési munkálatok folytatódnak, miután 2023. február 6-án a Richter-skála szerinti 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Törökország déli tartományait. Ezt egy 6,4-es erősségű rengés követte, amely Gaziantep tartomány délkeleti részét sújtotta, ahol egy harmadik, 6,5-ös erősségű földrengés volt
Fotó: Volkan Kasik / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ennek a földrengésnek a nyomán – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter – több százan vesztették életüket, több ezren sérültek meg, és hatalmas az anyagi kár is. Hozzátette: Törökország, a török nemzet Magyarország és a magyar nemzet barátja. Természetes, hogy ebben a bajban is a török barátaink mellett állunk, és segítünk, amiben tudunk. Pintér Sándor belügyminiszter már felvette a kapcsolatot török kollégájával, és Magyarország egy kutatásban és mentésben komoly tapasztalatokat szerzett egységet ajánlott fel Törökország számára.

Részletek az alábbi videóban:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink