Külföld

Félmillió orosz katona vár ugrásra készen

Az ukrán védelmi miniszter szerint az orosz fegyveres erők két irányban kísérelhetnek meg offenzívát

Oroszország 500 ezer katonát mozgósított a hivatalosan bejelentette 300 ezer helyett, és február 24-re offenzívát készít elő, mondta Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter – írta meg az oroszhirek.hu.

Félmillió orosz katona vár ugrásra készen
Egy orosz T–14 Armata harckocsi a Vörös téren egy katonai parádén Moszkva belvárosában 2022-ben
Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev

„Úgy gondoljuk, hogy mivel ők (az oroszok) a szimbolizmusban élnek, február 24-e körül megpróbálnak majd valamit” – mondta Reznyikov a BFMTV-nek, amiről az oroszhirek.hu is beszámolt.

Elmondása szerint Oroszország 500 ezer orosz katonát mozgósított. „Hivatalosan 300 ezer főt jelentettek be, de amikor a határnál látjuk a csapatokat, becsléseink szerint ez sokkal több” – folytatta a miniszter.

Reznyikov szerint az orosz fegyveres erők „két irányban kísérelhetnek meg offenzívát: ez lehet a Donbassz vagy a déli rész is”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom