Külföld

Magyar tiktokker leplezte le a brüsszeli hazugsággyárat

A világmárkák továbbra is elérhetőek Oroszországban.

Egy magyar tiktokker nő naponta többször jelentkezik a TikTok-oldalán újabb és újabb orosz tartalmakkal. Eddig már bemutatta, hogy mennyibe kerül a benzin, bemutatta, hogy minden csoki, kóla továbbra is elérhető az oroszok számára.

Magyar tiktokker leplezte le a brüsszeli hazugsággyárat
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/HANS LUCAS/ROMAIN DOUCELIN

Mint ismeretes, az oroszok jellemzően semmit sem éreznek a szankciókból. Egy moszkvai látogatás során azt tapasztalhatjuk, hogy a világmárkák továbbra is elérhetőek, a legalább kétszer látványosan kivonuló Coca-Cola termékei ott vannak a boltok polcain.

Most egy magyar tiktokker nő mutatta be ugyanezt. Naponta többször jelentkezik TikTok-csatornáján. Videóiból is jól látható, hogy az orosz infláció nem jelentős, hogy a nyugati termékek továbbra is elérhetőek. És mint mondja, az oroszok, akiket az elvándorló nyugati cégek munka nélkül hagytak, találtak maguknak újra munkát.

Objektum doboz

Egy külön videóban mutatta be, hogy mennyibe kerülnek az orosz boltok polcain található termékek.

Objektum doboz

És azt is megmutatta, hogy mennyi a rezsi Oroszországban, amit egyébként ez az összegzés is jól szemléltet.

Objektum doboz

Tény, hogy nem távoztak a hangzatosan kivonulást hirdető óriás vállalatok Oroszországból, annak ellenére, hogy az EU teljesen mást állít. Egész pontosan hangosan azt hazudták, hogy így szankcionálnak, ki önként, ki brüsszeli vagy washingtoni politikai nyomásra, de lényegében el sem hagyták Oroszországot, vagy kerülőúton visszaszivárogtak.

Objektum doboz

Így bukott le a brüsszeli-washingtoni hazugsággyár, amely azt állítja, hogy az oroszoknak fájnak a szankciók.

Kapcsolódó írásaink