Külföld

Bírálta az ukrán külügyminisztérium a horvát elnök Krímmel kapcsolatos megjegyzését

Oroszország 2014-ben csatolta saját területéhez az addig Ukrajnához tartozó félszigetet

Bírálta az ukrán külügyminisztérium kedden a horvát elnök előző nap tett megjegyzését arra vonatkozóan, hogy a Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része.

Bírálta az ukrán külügyminisztérium a horvát elnök Krímmel kapcsolatos megjegyzését
Oleh Nyikolenko: Elfogadhatatlannak tartjuk Zoran Milanovic horvát államfő kijelentését, amellyel gyakorlatilag kétségbe vonta Ukrajna területi integritását
Fotó: en.interfax.com.ua

„Elfogadhatatlannak tartjuk Zoran Milanovic horvát államfő kijelentését, amellyel gyakorlatilag kétségbe vonta Ukrajna területi integritását” – írta Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő Facebook-bejegyzésében.

Hozzátette: kíváncsi arra, hogy vajon ilyen retorikával államfővé választották-e volna Milanovicot az 1990-es évek végén, amikor Horvátország éppen azzal küzdött, hogy megőrizze államiságát.

Zoran Milanovic hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján arról beszélt, „egyértelmű, hogy a Krím soha többé nem lesz Ukrajna része”, és Horvátországnak a humanitárius segélyek küldésén, valamint az orosz agresszió elítélésén túl nem kellene részt vennie ebben a konfliktusban.

Oroszország 2014-ben csatolta saját területéhez az addig Ukrajnához tartozó Krím félszigetet.

Kapcsolódó írásaink