Külföld

Jogosnak tartja a Krím félsziget Oroszországhoz csatolását a norvég kommunista politikus

Skandináv ellenvélemény

Borzolja a kedélyeket a norvég kommunista Rödt párt volt politikusa, akitől azért vált meg politikai csoportja, mert nyíltan kifejezte egyetértését a Krím félsziget Oroszország általi 2014-es bekebelezésével kapcsolatban.

Jogosnak tartja a Krím félsziget Oroszországhoz csatolását a norvég kommunista politikus
Hendrik Webbert nézetei miatt távolították el pártjából
Fotó: Twitter

Hendrik Webber könyvet is írt a félszigetről, hogy megvilágítsa az utóbbi évek egyik legdrámaibb geopolitikai eseményének hátterét. Látogatásokat is szervezett a Krímbe, de radikális baloldali pártja ezt nem vette jó néven, elhatárolódott tőle, és kizárta soraiból. A Russia Today orosz kormánypárti hírportálon úgy fogalmazott: „Politikusként megpróbáltam a józan ész hangja lenni Ukrajnával kapcsolatban. Ezért a pártom kizárt.”

Írásában annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a helyzet tényeken alapuló elemzése ma aligha lehetséges, mivel a vita rendkívül érzelmi alapon zajlik. A 2014-ben lezajlott ukrajnai, úgynevezett narancssárga forradalmat államcsínynek nevezte, és a donyecki, valamint a luhanszki szakadár területről úgy vélekedett, azért kiáltották ki függetlenségüket 2014-ben az ukrán központi hatalomtól, mivel az év áprilisában a kijevi kormány úgynevezett terrorellenes műveletet indított ellenük.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom