Külföld

Sokan meghaltak egy csádi buszbalesetben

Közúti balesetben életét vesztette húsz ember Csádban, amikor helyi idő szerint csütörtök este Oum-Hadjer város közelében egy utasokkal teli autóbusz egy műszaki okok miatt az úttest szélén veszteglő teherautónak ütközött – közölte pénteken az afrikai ország kormánya.

Sokan meghaltak egy csádi buszbalesetben
Az útszakaszon nem ez volt az első tragédia (Képünk illusztráció!)
Fotó: AFP/Aurelie Bazzara-Kibangula

A közép-afrikai ország fővárosából, N'Djamenából a keleti Abeche városába tartó buszon összesen harmincegyen tartózkodtak.

Az első vizsgálati adatok szerint a közlekedésbiztonsági szabályok megszegése, azaz a jármű túlterheltsége, a megengedett sebesség túllépése és a buszsofőr fáradtságából fakadó figyelmetlensége együttesen vezettek a tragédiához.

Ebben a hónapban több hasonló súlyos, számos halálos áldozattal járó buszbaleset is történt a kontinensen. A nyugat-afrikai Szenegálban két buszbalesetben összesen 60 ember vesztette életét – emlékeztet a közlemény.

Kapcsolódó írásaink

Tizenkét évet kapott a sofőr

ĀVeronai busztragédia: a maximálisan kiszabható büntetésre ítélték a diákokat szállító busz vezetőjét, V. Jánost – egy hozzátartozó szerint üzenetértéke is van a döntésnek