Külföld

Lelőtte a kórházban halálos beteg férjét

A 76 éves nő magával is végezni akart

A 77 éves, halálos betegséggel küzdő Jerry Gilland arra kérte feleségét, hogy végezzen vele, ha az állapota rosszabbra fordul. Ellen Gilland elfogadta férje kérését, és azt tervezte, hogy férje lelövése után magát is megöli, azonban nem tudta a pisztolyt saját maga ellen fordítani – írja a New York Times cikkére hivatkozva a telex.hu.

Lelőtte a kórházban halálos beteg férjét
A kórházban lőtte le halálos beteg férjét egy floridai nő (képünk illusztráció)
Fotó: The New York Times

A 77 éves, halálos betegséggel küzdő Jerry Gilland arra kérte feleségét, hogy végezzen vele, ha az állapota rosszabbra fordul. Ellen Gilland elfogadta férje kérését, és azt tervezte, hogy férje lelövése után magát is megöli, azonban nem tudta a pisztolyt saját maga ellen fordítani – írja a New York Times. A 76 éves nőt rendőrök fogták el, és a Floridában található Volusia megyei börtönbe szállították szombat délután – olvasható a telex.hu oldalán.

Mivel férje állapota tovább romlott, Ellen Gilland szombat délelőtt egy pisztollyal érkezett a floridai AdventHealth Daytona Beach kórházba, hogy megtegye azt, amiben férjével hetekkel ezelőtt megegyeztek. Miután fejbe lőtte férjét, saját magával is végezni akart, de ezt már nem tudta megtenni. A lövést követően Ellen Gilland bezárkózott a szobába, és nem volt hajlandó eldobni a fegyvert – közölte az ügy részleteit Jakari E. Young, a Daytona Beach rendőrfőnöke. A 76 éves nőt gyilkossággal vádolják.

Kapcsolódó írásaink