Külföld

Családi tragédia áll a gyilkosságok hátterében

Amerikai história a Utah állambeli Enoch városában

Egy férfi gyilkolta meg a feleségét, öt gyerekét és anyósát, majd magával is végzett – közölték csütörtökön Enoch város tisztségviselői.

Családi tragédia áll a gyilkosságok hátterében
A szomszédok Michael Haight otthona mellett
Fotó: AFP/Getty Images/George Frey

A gyilkosságsorozat előzménye, hogy december 21-én a feleség beadta a válókeresetet. A 42 éves Michael Haight ezt nyilvánvalóan nem tudta elviselni, és saját otthonukban ölte meg 40 éves feleségét, a 4 és 17 év közötti gyermekeiket, valamint feleségének 78 éves édesanyját. Ezt követően pedig saját maga ellen fordította fegyverét.

A közleményből az is kiderült, hogy a bűncselekményt a rendőrök fedezték fel szerdán, a rokonok és barátok értesítése nyomán, akik hosszabb ideje nem hallottak hozzátartozóik felől. A hatóság szerint a város közösségét nem fenyegeti további veszély.

Enoch városi hivatalvezetője szerdán kiadott állásfoglalásában megdöbbenésének adott hangot, és azt írta, hogy a család tagjait városszerte jól ismerték, aktív tagjai voltak az egyházközösségnek, az 5 meggyilkolt gyerek pedig a városi iskolában tanult.

Enoch egy 8 ezres lakosságú kisváros Utah délnyugati részén, az állam fővárosától, Salt Lake Citytől 400 kilométerre.

Kapcsolódó írásaink

Gyilkolt, mert nem kapott kölcsön

ĀA december 15-én történt gyilkosság elkövetésével vádolt, szombaton elfogott férfi letartóztatását vasárnap rendelte el a Miskolci Járásbíróság