Külföld

Vasárnap reggel hirdethetik ki a szlovákiai népszavazás eredményét

Semmilyen komolyabb probléma nem adódott a szlovákiai népszavazás során. Kisebb incidensek történtek, például olyan személyek is voksolni akartak, akiknek nem volt személyi igazolványuk.

Vasárnap reggel hirdethetik ki a szlovákiai népszavazás eredményét
A polgárokra várva valahol a Felvidéken... (Képünk egy korábbi referendumon készült.)
Fotó: AFP/Joe Kalmar

Vasárnap éjjel 1, esetleg 2 óra táján befejeződhet a szavazatszámlálás, az eredményt pedig a reggel 9 órakor kezdődő sajtótájékoztatón hirdethetik ki – jelentette be Ladislav Orosz, az állami választási bizottság elnöke. Mint a pozsonyi Új Szó tudósításából kiderül, összesen huszonegy településen volt áramkimaradás, ami nehezítette a lebonyolítást.

A Statisztikai Hivatal Orosz közlése szerint felkészült a voksok összegzésére. A hivatal vezetése közölte, hogy ha váratlan problémák adódnának, a pótmegoldásokra is gondoltak.

Damián Imre Szlovákia országos rendőrfőkapitány-helyettese megerősítette, semmilyen komolyabb probléma nem adódott. Kisebb incidensek történtek, például olyan személyek is voksolni akartak, akiknek nem volt személyi igazolványuk, vagy egyesek kampányolni próbáltak a szavazóhelyiség közelében.

Kapcsolódó írásaink