Külföld

Gál Kinga: Ez elfogadhatatlan!

A bővítésellenes baloldal vádaskodása súlyos kockázat az Európai Unió jövője szempontjából

Méltatlan a bővítési biztos ellen intézett politikai támadás – írja a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Gál Kinga: Ez elfogadhatatlan!
Gál Kinga: Várhelyi Olivér szakmai teljesítménye kiemelkedő
Fotó: Facebook/Gál Kinga

A közlemény idézi Gál Kingát, aki kijelentette:  „Valóságos hisztériakeltés zajlik Várhelyi Olivér bővítési biztos személye körül, amely persze figyelemelterelésként is szolgálhat a nemrég egy baloldali politikus ügye kapcsán kirobbant korrupciós botrányról. A valóság az, hogy a bővítési biztos szakmai teljesítménye kiemelkedő, megnyilatkozásaiban az unió hivatalos álláspontját képviseli, amelyet alátámaszt a bizottság szóvivőjének álláspontja is, amely szerint a biztos munkája során a felülvizsgált módszertant alkalmazza, amely még inkább középpontba helyezi a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok tiszteletben tartását.”

A közlemény emlékeztetett arra, hogy a közös kül- és biztonságpolitika végrehajtásáról szóló éves jelentésről tartottak szavazást ma Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén. A szavazást követően Gál Kinga hangsúlyozta, az NGO-kra jellemző, aktivista típusú parlamenti jelentések károsak az Európai Unió külpolitikájának egészére nézve.

„Ahogyan azt a tegnapi felszólalásomban hangsúlyoztam, erre példa a külügyi jelentésben az Európai Bizottság bővítési biztosával, Várhelyi Olivérrel szemben megfogalmazott, példa nélküli, méltatlan bírálat, aki kulcsszerepet játszik abban, hogy az unió bővítési politikája újra lendületet kapott. Ez elfogadhatatlan!” – tette hozzá a képviselő.

A Fidesz európai parlamenti delegációjának elnöke aláhúzta:

„A bővítésellenes baloldal tényszerű bizonyítékok nélküli vádaskodása súlyos kockázat az Európai Unió jövője
szempontjából, hiszen ez akár komoly akadályt is jelenthet a bővítés menetében. Várhelyi Olivér ráadásul az uniós
csatlakozásra váró országok vonatkozásában olyan gyakorlati és az unió számára gazdasági haszonnal bíró szempontokat is figyelemben tart, mint az infrastruktúra és az energiahálózatok fejlesztése, a zöldenergiára történő áttérés, illetőleg a hozzájárulás egyes kulcsfontosságú beruházásokhoz” – áll a közleményben.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink