Külföld

Heger szerint is beruházás a háború

Erős kijelentéseket tett a szlovák közszolgálati televízió vitaműsorának vendégeként Eduard Heger. Az ügyvezető kormányfő szerint a cégeket megsemmisítő energiaárakat tűrni kell, mivel ezek Ukrajnába történő beruházásnak számítanak.

Heger szerint is beruházás a háború
Eduard Heger (b) és Mateusz Morawiecki (j) egy V4-találkozón
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Robert Nemeti

Újfent szereptévesztésben van Eduard Heger – írta meg csütörtökön a Felvidék.Ma. Mint a cikkben felidézik, az ügyvezető kabinet feje a szlovák közszolgálati televízió energiahelyzetet tárgyaló vitaműsorának vendégeként azt találta mondani, hogy a cégeket megsemmisítő energiaárakat tűrni kell, mivel ezek Ukrajnába történő beruházásnak számítanak, amelyeknek hosszú távon érik be a gyümölcse.

A lap megjegyzi, nem tudni, hogy Hegernek Bidenék mellett milyen érdekeltségei vannak (esetleg) Ukrajnában, de a jelek szerint ez az egész neki megér annyit, hogy a szlovák gazdaság és lakosság belerokkanjon. A televízió műsorvezetőjének felvetésére, miszerint a kabinet az energiaárak befagyasztását ígérte, viszont az emberek, vállalkozások elképesztő összegű számlákat kapnak, erre Heger csak annyit mondott, ennek nem kellene így lennie.

Kapcsolódó írásaink