Külföld

Temetési menetbe hajtott egy teherautó Kínában

Rengetegen meghaltak

A baleset után egy órával adott ki figyelmeztetést a helyi rendőrség, hogy a köd miatt óvatosabban kellene vezetni – írta meg a szeretlekmagyarorszag.hu.

Temetési menetbe hajtott egy teherautó Kínában
Képünk illusztráció
Fotó: AFP

Tragédia történt Kínában vasárnap hajnalban: egy teherautó belehajtott egy temetési menetbe egy krematórium mellett – írta meg a The Guardian cikke alapján a szeretlekmagyarorszag.hu.

Kiemelték, 19 ember meghalt, és 20-an megsérültek.

A baleset Nancsang mellett történt, Csianghszi tartományban. A helyi sajtó szerint a gyászolók egy Taoling nevű faluból érkeztek, és kínai szokás szerint felállítottak egy temetési sátrat az út mellett. A teherautó akkor ütötte el őket, mikor készültek elindulni a helyi krematóriumhoz – tudta meg az ABC News.

Objektum doboz

Kiemelték, arról egyelőre nincs hír, hogy sérültek állapota mennyire súlyos. A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit.

A holdújév miatt most az átlagnál jóval többen indultak útnak Kínában, hogy a családjaikkal ünnepeljenek. Ráadásul 2020 óta most először semmilyen utazási korlát nincs érvényben az országban.

Egy órával a baleset után adott ki figyelmeztetést a nancsangi rendőrség, hogy a ködös időjárás és a rossz látási körülmények miatt nagy az esély a balesetekre, ezért fokozott óvatosságot kérnek a sofőröktől – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink