Külföld

Évfordulót ül a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

Megalapításának 55. évfordulóját ünnepli idén a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület. Ugyancsak jubilál az énekkör is. A szervezetnél nagyban készülnek a január 22-i Operettgálára, melyet Tarcsafürdőn tartanak meg.

Évfordulót ül a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület
A muzsika fontos része a szervezet tevékenységének
Fotó: A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület honlapja

Nagy érdeklődés övezte az elmúlt évben a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) programjait, rendezvényeit – hangzott el az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) magyar nyelvű pénteki adásában. Mint megtudhattuk, 2022-ben végre beindult a közösségi élet, hiszen a pandémia nyomán újfent érezhető volt a megnövekedett igény a szórakozásra, a kulturális programokra.

A BMKE az Őrvidéki hírekben folyamatosan beszámol az egyesület eseményeiről, így az információk akár olyanokhoz is elérnek, akik korábban nem vettek részt a programokban. Idén immár negyedik alkalommal jelentették meg képes naptárukat is. Ugyancsak jubilál a szervezet énekköre, ahol a tagok egy nagyszabású kóruskoncertre készülnek. Egyben közeleg a népszerű operettgála időpontja is, melyet 2023-ban január 22-én, Tarcsafürdőn tartanak meg.

A BMKE 2023 évi programjairól és a jubileum kapcsán tervezett eseményekről az egyesület honlapján keresztül lehet tájékozódni.

Kapcsolódó írásaink