Külföld

Épp időben érkezett a készpénzes boríték

Néhány embernek nem mindennapi meglepetésben volt része Angliában, amikor karácsony előtt kinyitotta a postaládát

Volt akinek boldogabban teltek idén az ünnepek, hiszen az angliai Nottingham városában egy kedves idegen pénzes borítékokat küldött szét városszerte, és ez már nem az első eset – írta meg a Metro.

Épp időben érkezett a készpénzes boríték
A szerencsés boríték Sarah Lynne képén
Fotó: Nottingham Post/Sarah Lynne

Néhányan meglepődve tapasztalhatták, hogy fura borítékot kaptak amikor december 23-án a postaládájukhoz sétáltak. A borítékon a „Random act of kindness” felirat szerepelt, amit véletlen kedvességnek lehetne fordítani.

Mindegyik ilyen, városszerte a postaládákba dobott karácsonyi ajándék 100 font készpénzt tartalmazott, ami nagyjából 45 ezer forintnak felel meg. Ez a fajta ünnepi gesztus pedig úgy néz ki tradícióvá nőtte ki magát a városban, hiszen már az elmúlt két évben is történt hasonló eset.

Sarah Lynne, egy helyi nővér is a szerencsések közé tartozik. A lap kérdésére úgy fogalmazott, sokáig ő is csak az interneten látta, hogy egyesek kaptak ilyen borítékot az elmúlt években, de sose gondolta volna, hogy ő is közöttük lesz egyszer.

A lap kérdésére a nővér azt is elárulta, hogy a gáz- és villanyszámláit fogja rendezni ebből a pénzből, így nem is jöhetett volna jobbkor ez az ajándék. Ehhez még hozzátette, igazán hálás a nagylelkű idegennek, hiszen főleg ezekben az időkben felemelő látni, hogy van még őszinte kedvesség a világban.

Kapcsolódó írásaink