Külföld

Ajándékozzuk meg a szeretettel felebarátainkat

A kommunikációs eszközök fejlődnek, és a mai emberek egyre több információval élnek, legyen az számunkra hasznos vagy haszontalan – írta karácsonyi üzenetében a nemrégiben kinevezett belgrádi érsek. Német László aláhúzza, a hazugság és a félelem, a szorongás és az örömtelenség nem Istentől ered.

Ajándékozzuk meg a szeretettel felebarátainkat
Német László: A mai társadalmunk tele van hazugsággal, csalással, melyek forrása a félelem
Fotó: Facebook.com

Minden oldalról elárasztanak bennünket információkkal a kommunikáció minden lehetséges eszközein keresztül, s mindenféle hírek eljutnak hozzánk legyenek azok igazak, hamisak, hasznosak, haszontalanok, építők vagy rombolók – írta karácsonyi üzenetében a közelmúltban kinevezett belgrádi érsek. A Vajdaság ma által teljes terjedelmében közölt publicisztikájában Nagy László aláhúzta, legyünk óvatosak azzal, amit olvasunk, és kérdezzük meg magunktól: hasznos-e számunkra egy hír vagy információ, igaz-e az, segít-e életcéljaink elérésében, jobb emberré tesz-e vagy mérgezi az életünket és kikezdi a jót a szívünkben, amit az Isten születésünknél fogva belénk öntött.

A mai társadalmunk tele van hazugsággal, csalással, melyek forrása a félelem – fogalmaz Nagy László, aki szerint – a hazugságok terjednek minden csatornán és próbálnak kőszívűvé, örömtelenné, szorongóvá tenni bennünket. Ukrajnában a helyzet még súlyosabb, hiszen mennyi hazugságot hallunk minden oldalról. Szinte lehetetlen eljutni az igazsághoz. Testvéreim, a hazugság és a félelem, a szorongás, az örömtelenség nem Istentől ered – húzza alá. Majd hozzáteszi, a gonoszság és a hamisság attól ered, aki nem vetette magát alá Isten akaratának, és aki fellázadt az Ő szeretetet és örömöt hirdető uralma ellen.

Kapcsolódó írásaink