Külföld

„Erős akarok lenni” – Burgenlandban is

Újabb fordulóhoz érkezett az ORF „Sag’s Multi” („Erős akarok lenni ezért…”) elnevezésű beszédversenye. Az előválogató jelenleg is zajlik, hogy eldöntsék, ki jut majd tovább. A verseny lényege, hogy a tanulók két nyelven beszédet tartsanak egy adott témában.

„Erős akarok lenni” – Burgenlandban is
Egy diák a sok közül (Képünk az ORF programján készült.)
Fotó: Facebook.com

Ausztria-szerte több mint négyszáz diák vesz részt idén a „Sag’s multi”, azaz „Erős akarok lenni ezért…” nevű beszédversenyen – tudatta hétfőn az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) kisebbségi műsora. Mint az adásból kiderült, Burgenlandból ezúttal harmincnégy diák döntött úgy, hogy megméretteti magát.

A fiatalok az „Erős akarok lenni ezért…” témában rövid videóbeszédeket küldtek be. Ennek az a különlegessége, hogy az anyagok minden esetben kétnyelvűek – az egyik a német, a másik viszont szabadon választott. A műsor szerint a burgenlandi fiatalok például a fárszit, a hollandot, a spanyolt, az oroszt, a törököt, de az angolt, a magyart és a horvátot is választották. Összesen tizenhárom iskola tanulói vesznek részt a versenyen Burgenland teljes területéről.

A pályaműveket egy osztrák zsűri elemzi, ahol a szöveg nyelvezete és előadásmódja is fontos szerepet kap. Ezután dől majd el, hogy ki jut tovább a fő fordulóba. Az idei megmérettetés döntőseit jövő tavasszal díjazzák. A versennyel az ORF évről évre egy olyan platformot kínál a fiataloknak, melyen nagyobb közönség előtt mutathatják be többnyelvűségüket és gondolataikat.

Kapcsolódó írásaink