Külföld

Sokkal több köt össze, mint ami elválaszt minket

Az Amerikai Magyar Koalíció hagyományos évzáró vacsoráját a washingtoni magyar nagykövetségen tartották

Andrea Lauer Rice, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke a magyar–amerikai kapcsolatokat méltatva rámutatott, hogy a biztonság-, védelempolitikai és gazdasági kapcsolatok, valamint a kulturális csere területén optimista kép rajzolódik ki az együttműködést és partnerséget tekintve. Megfogalmazása szerint „sokkal több közösben osztozunk, mint ami elválaszt bennünket”.

Sokkal több köt össze, mint ami elválaszt minket
Andrea Lauer Rice, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke
Fotó: Hungary Today

A múlt pénteki rendezvényen Takács Szabolcs köszönetet mondott a magyar–amerikai szervezet idei munkájáért, kiemelve, hogy október 23-án Atlantában felavatták a magyar szabadságharcos szobrot, és ukrajnai segélyalapot hoztak létre. A diplomata elismerését fejezte ki a Magyar Emberi Jogok Alapítvány tevékenységéért a Kárpát-medencei magyarok jogvédelmében.

Az esemény díszvendége Andrew Bremberg, a washingtoni székhelyű Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány és Múzeum elnöke volt, aki előadásában a szabadság megőrzésének és védelmének fontosságáról beszélt. Rámutatott, hogy miközben Európa geopolitikai válsággal szembesül a ukrajnai háború formájában, azalatt Európa és az egész Nyugat „nihilizmusba esik, és elveszíti a saját magába vetett hitet, a saját jóságának, közös értékeinek és a szabadság fontosságának érzetét”.

Reményét fejezte ki, hogy a közelgő karácsonyi időszak is lehetőséget ad a nyugati világnak arra, hogy újra felébressze magában a lelkiismeretet, és ösztönzést nyer azoktól, akik a múltban küzdöttek a szabadságért, valamint segítséget nyújt azoknak, akik ma harcolnak a szabadságért.

Kapcsolódó írásaink