Külföld

A nők ingatlanvásárlását segítik a Vajdaságban

Csaknem ötvenmillió dinár (százhetvenhatmillió forint) értékben támogatja a fiatal párok és az egyedülálló anyukák ingatlanvásárlását a vajdasági tartomány vezetése. A pályázók legfeljebb 1,2 millió dinárt igényelhettek.

A nők ingatlanvásárlását segítik a Vajdaságban
Forrás jut a lakásvásárlásra (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Egyedülálló anyukák és fiatal párok juthattak lakásvásárlási támogatáshoz Vajdaság legújabb pályázatán – írta meg kedden a Magyar Szó. Mint olvasható, a győzteseknek Igor Mirović tartományi kormányfő nyújtotta át a szerződéseket. A politikus aláhúzta, Szerbiában először kaptak kimondottan nők vissza nem térítendő támogatást e célra. Az adatok azt mutatják, hogy a gyengébb nem tagjai az esetek 13,95 százalékában ingatlantulajdonosok, tizenkettőben pedig társtulajdonosok, s ezen az arányon mindenképpen javítunk kell – fogalmazott Mirović.

Kiemelte, hogy a pályázók legfeljebb 1,2 millió dinárt (4,2 millió forintot) igényelhettek. A kormányzó utalt rá, jövőre a jelenlegi tizenötezerről huszonkétezer-ötszáz dinárra (ötvenháromezerről nyolcvanezer forintra) növelik azt a támogatási összeget, amelyet a három-négy gyermekes, egyedülálló édesanyák kapnak. Vajdaságban mintegy ezernégyszázan jutnak ilyen formában pénzhez, és nekik mindenképpen segítenünk kell, ha az országban meg szeretnénk változtatni a demográfiai mutatókat – mondta a politikus.

Kiemelte, a három- és négy gyermekes családok lakásfeltételeinek javítására jövőre négyszázmillió dinárt (durván tizennégymilliárd forintot) különítenek el, ötvenmillióval többet, mint az idén.

A Magyar Szónak Romhányi Rita arról beszélt, azért pályáztak a tartományi titkárság kiírására, hogy házat vásárolhassanak Törökkanizsán. Ez az akció azt a célt szolgálja, hogy segítse a hölgyek helyzetét, ezért a nők nevére kerül az ingatlan – fogalmazott. Hozzátette, szeretnének a településen maradni a párjával és a gyerekükkel együtt.

Kapcsolódó írásaink