Külföld

Kijev: Két infrastrukturális létesítményt ért találat Odessza megyében

Arra nem tértek ki, konkrétan mit találtak el az orosz rakéták

Az orosz erők újabb nagyszabású rakétatámadása során hétfőn két infrastrukturális létesítményt ért találat a dél-ukrajnai Odessza megyében – közölte Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Kijev: Két infrastrukturális létesítményt ért találat Odessza megyében
Az orosz rakétatámadások következtében Ukrajnában mindennaposak az áramkimaradások
Fotó: pexels-photo

A tisztségviselő hozzátette, hogy egy embert szállítottak sérülésekkel kórházba. Arra nem tért ki, konkrétan mit találtak el az orosz rakéták.

Az odesszai városi tanács arról adott hírt, hogy a megyeközpont egy részében megszakadt az áramellátás, emiatt leállították az elektromos árammal működő közösségi közlekedési eszközöket a városban. Úgyszintén leállították a távhőt biztosító összes városi kazánházat is, valamint a helyi vízművek közlése szerint teljesen megszűnt a vezetékes vízellátás Odesszában.

Az Ukrenerho áramszolgáltató társaság sajtószolgálata több helyütt vészleállás történt az elektromos infrastruktúra károsodása miatt. Részleteket későbbre ígértek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetet intézett a lakossághoz, amelyben kijelentette, hogy az ukrán légvédelem az orosz rakéták többségét lelőtte, és megkezdődött az áramellátás helyreállítása.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál moldovai médiajelentésekre hivatkozva jelentette, hogy az ukrán határ közelében fekvő moldovai Briceni város közelében a helyi rendvédelmi szervek munkatársai egy rakétát találtak az Ukrajnát ért újabb nagyszabású támadás után. A területet a rendőrök és a határőrök körülkerítették, várják a különleges szolgálatok szakembereinek megérkezését.
 

Kapcsolódó írásaink