Külföld

A Kreml cáfolja az országos mozgósításról szóló híreket

A sorkatonák őszi bevonulása után a katonai sorozó irodák önkéntesek és szerződéses jelentkezők felvételével folytatják a csapatok létszámának növelését

Az elnök beszédéről szóló információk, amelyben állítólag „az ország mozgósítását” fogja bejelenteni, valótlanok, közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő a RIA Novosztyival – írta meg az oroszhirek.hu.

A Kreml cáfolja az országos mozgósításról szóló híreket
Orosz katonák Kijev közelében
Fotó: AFP/Eyepress News

Korábban a Pravda című orosz lap online kiadása azt írta, hogy Putyin még az év vége előtt elmondja a beszédet – közölte az oroszirek.hu. Emlékeztettek, a lap azt írta, hogy az elnök a katonák és tisztek mozgósításáról, valamint a gazdaságról, az új világ játékszabályairól és minden orosz sorsáról beszélne.

Arra a kérdésre, hogy ez az információ igaz-e, Peszkov nemmel válaszolt.

Október 28-án a védelmi minisztérium jelentést tett Vlagyimir Putyinnak a szeptember 21-én bejelentett részleges mozgósítási tervezet befejezéséről. A minisztérium vezetője, Szergej Sojgu szerint a tervezett 300 ezer embert besorozták a fegyveres erőkbe – olvasható a portálon.

Hozzátették, a sorkatonák őszi bevonulása után a katonai sorozó irodák önkéntesek és szerződéses jelentkezők felvételével folytatják a csapatok létszámának növelését.

Kapcsolódó írásaink