Külföld

Zelenszkij naponta belevinné a világot egy harmadik világháború közeli helyzetbe

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorának vendége. Az elmúlt napok történései kapcsán hangsúlyozta, hogy a felek addig nem fognak leülni, ameddig az amerikai elnök nem utasítja őket erre. Ezután hozzáfűzte, hogy az „Európai Unió nincs abban a helyzetben, hogy önálló politikát folytasson”.

Zelenszkij naponta belevinné a világot egy harmadik világháború közeli helyzetbe
Nógrádi György szerint az ukrán elnök „csak egy színész, aki jól alakítja a szakértőt”
Fotó: MH

Majd azzal folytatta, hogy a török elnök kihasználja az orosz–ukrán háborút, és abból „rengeteg anyagi előnye van”. Példaként hozta, hogy 120 napra meghosszabbították a gabonaexportot, amely Törökországon keresztül bonyolódik, illetve a török gyümölcs és zöldség döntő részét is Oroszországba viszik. De még a Törökországba utazó turisták nagy része is Oroszországból érkezik – sorolta a szakértő.

Gyürki Enikő műsorvezető a beszélgetés során felidézte, hogy egyes elemzők szerint „abban a pillanatban, ahogy az Egyesült Államok leállítja az Ukrajnának szánt támogatásokat, Volodimir Zelenszkij Ukrán elnök hajlandó lesz tárgyalóasztalhoz ülni”.

A biztonságpolitikai szakértő erre úgy reagált, „ha az Egyesült Államok leállítja a támogatást, a következő tizedmásodpercben Európa is leállítja a támogatást. Az azt követő tizedmásodpercben pedig Zelenszkij eldöntheti, hogy leül tárgyalni vagy emeli a kalapját és távozik.”

Nógrádi nem hagyta szó nélkül Zelenszkij mindennapos bejelentkezéseit sem. A szakember szerint „ezektől a világ döntő része már megőrül”. „Amit az ukrán elnök csinál, az PR-tevékenység, ha mélyebb dolgokról nyilatkozik, látszik, hogy nem ért hozzá. Zelenszkij nem egy szakértő. hanem egy színész, aki ezt a szerepet jól játsza” – hívta fel a figyelmet Nógrád.

Most a Lengyelországra kilőtt rakéta kapcsán a világháború szélére akarta sodorni az emberiséget.

 „Ő naponta belevinné a világot egy harmadik világháború közeli helyzetbe” – húzta alá Nógrádi György.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom