Külföld

Szigorítások Pekingben

Bezárnak a parkok és a múzeumok is

A kínai hatóságok továbbra is a Covid–19 esetek megugrásával küzdenek, ezért újabb korlátozó intézkedéseket vezettek be. Peking kedden bezárta a parkokat és múzeumokat, Sanghaj pedig szigorította a városba érkezőkre vonatkozó szabályokat – írja a Reuters.

Szigorítások Pekingben
Továbbra is tesztelik a lakosságot Pekingben
Fotó: Jade GAO / AFP

Ami a számokat illeti: Kína hétfőn 28 127 új covidos esetről számolt be. Ez az érték megközelíti az áprilisi napi csúcsot, ami aggodalommal tölti el a hatóságokat.

Pekingben is folyamatosan nő a fertőzöttek száma, sorra dőlnek meg a napi csúcsok, így a város vezetése szigorított: középületekbe csak 48 óránál nem régebbi negatív covidteszttel lehet belépni.

Kedden késő este Sanghaj bejelentette, hogy csütörtöktől a városba látogatók a megérkezésüktől számított öt napon belül nem léphetnek be éttermekbe, bevásárlóközpontokba, ezzel szemben használhatják a tömegközlekedést, és elmehetnek akár dolgozni is.

Kína továbbra is a zérócovid-politika híve. A célzott intézkedésektől, az állandó teszteléstől és a lezárásoktól a járvány visszaszorítását remélik, amely megfojtja a gazdaságot, és immár három éve gátolja a lakosságot a normális életvitelben. 

Kapcsolódó írásaink

Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

ĀA fertőzés 193 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma

Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

ĀA fertőzés 193 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek