Külföld

Szívbajt kaptak a magyar feliratoktól Kolozsváron

Ismét karácsonyi vásárt tartanak Kolozsváron. Mivel egyesek úgy gondolták, a megjelent magyar feliratok túl nagyok, azonnal le kellett őket cserélni. Most jobb híján kétnyelvű táblák hirdetik az eseményt.

Szívbajt kaptak a magyar feliratoktól Kolozsváron
Túl nagyok voltak a magyar feliratok
Fotó: Facebook.com

Immár a hatodik nekifutásra sem sikerült különösebb felhajtás nélkül elhelyezni a románnal vagy az angollal egyforma magyar nyelvű táblát a pénteken nyílt kolozsvári karácsonyi vásár bejáratainál - írta meg hétfőn a Főtér. Mint olvasható, a szervezők ugyan kitettek egy, a többitől független hazai nyelvű feliratot a két román tacepao közé, ráadásul központi helyre, közvetlenül a Szent Mihály-templom felőli részre – ezt azonban aránytalanul „nagynak” érezték egyes román látogatók, amit természetesen rögvest jeleztek az önkormányzatnál.

A polgármesteri hivatal gyorsan lépett, így péntek estétől szombat délelőttig tartott, hogy lecseréljék az inkriminált köszöntőket. A központi helyre feltettek egy kétnyelvű - román és magyar - feliratot. Tavaly egyébként a magyar tábla csak a menetiránynak háttal, a három kapu közül az egyiken, a kivilágított románnal ellentétben, sötétítve került fel.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom