Külföld

Kártérítésre kötelezte a bíróság a Netanjahu családot elmebetegnek nevező Ehud Olmertet

Jelentős kártérítés megfizetésére kötelezte a tel-avivi polgári bíróság Ehud Olmert volt miniszterelnököt az ellene folytatott rágalmazási perben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Kártérítésre kötelezte a bíróság a Netanjahu családot elmebetegnek nevező Ehud Olmertet
Benjamin Netanjahu és felesége a tárgyaláson
Fotó: Pool/AFP/Avshalom Sassoni

Benjamin Netanjahu és családja azért perelte be rágalmazásért Olmertet, mert egy tévéműsorban 2021-ben elmebetegnek nevezte őt és családját. Olmertnek a 62 500 sékel (6,5 millió forintos) kártérítés mellett perköltségeket is kell fizetnie 35 ezer sékel (3,5 millió forint) összegben.

Amit Jarív bíró döntésében kiemelte, hogy az elmebetegség degradáló kifejezésként használása megalázza a mentális betegségben szenvedőket, és hogy Olmert nem tudott felmutatni olyan orvosi iratokat, melyek bizonyították volna a Netanjahu házaspár vagy Jaír nevű fiúk érintettségét.

Olmert védőügyvédje kilátásba helyezett egy esetleges fellebbezést a döntés ellen, Netanjahu ügyvédje viszont, elégedettségét fejezte ki az ítélettel kapcsolatban.

A tavaly májusban benyújtott keresetben a Netanjahu család 837 ezer sékel kártérítést követelt az őket ért eszmei károkért, ennek viszonylag csekély részét ítélte meg a bíróság.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom