Külföld

Novák Katalin: Benjamin Netanjahu bátor politikus

Benjamin Netanjahu felkért izraeli miniszterelnökkel is találkozott Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Jeruzsálemben

Novák Katalin: Benjamin Netanjahu bátor politikus
Benjámin Netanjahu felkért izraeli miniszterelnökkel találkozott Novák Katalin
Fotó: Facebook/Novák Katalin

Benjamin Netanjahuval elsőként találkozhattam a külföldi államok vezetői közül, mióta megkapta a hivatalos felkérést a kormányalakításra – olvasható a köztársasági elnök csütörtöki Facebook-posztjában.

Mint írja, az Izrael és Magyarország közötti szoros együttműködés alapját a függetlenséggel, a biztonsággal és a nemzeti identitással kapcsolatos azonos felfogás adja. A politikai, családügyi, védelmi és gazdasági kapcsolatainkat még szorosabbra fűzzük a jövőben.

Hozzátette: Benjamin Netanjahu bátor politikus, aki világos elképzelésekkel rendelkezik. Mai találkozónkon beszéltünk a közel-keleti térség és az orosz–ukrán háború kihívásairól, valamint arról, mit tehetünk a mielőbbi béke érdekében.

Novák Katalin köztársasági elnök Jichák Hercog elnök meghívására kétnapos munkalátogatásra érkezett Izraelbe. A szerdai és csütörtöki látogatás célja a magyar–izraeli diplomáciai kapcsolatok további mélyítése.

Kapcsolódó írásaink