Külföld

Ukrán védelmi miniszterhelyettes: Tavasz végére befejeződik a háború

Volodimir Havrilov nyugalmazott vezérőrnagy a háború esetleges végkimeneteléről a Sky Newsnak nyilatkozta ezt

Ukrajna nem áll le a győzelem pillanatáig, és bár a miniszterhelyettes nem tartja valószínűnek, megtörténhet, hogy Oroszország beveti az atomfegyvereit is – írta meg a promotions.hu

Ukrán védelmi miniszterhelyettes: Tavasz végére befejeződik a háború
Volodimir Havrilov védelmi miniszterhelyettes
Fotó: urinform.hu

Aztán arról is beszélt, hogy béketárgyalásokra csak és kizárólag abban az esetben kerülhet sor, ha Oroszország vállalja, hogy teljesen kivonja csapatait Ukrajnából; igaz ez a Krím-félszigetre is, amelyet Oroszország még 2014-ben csatolt el a szomszédjától. Továbbá kiemelte, hogy az ukrán társadalmi konszenzus alapján a legvégsőkig mennek, és szerinte az sem számít, hogy mindez milyen forgatókönyv alapján valósul meg. 

A téli háborúzásról azt mondta, a leghidegebb évszakban sem lehet megpihenni, ugyanis ha – bár csak ideglenesen – leállítanák a hadműveleteket, az nagyobb esélyt adna az oroszoknak a készleteik feltöltésére és a további felkészülésre. A háború végéről azt mondta, fel kell készülni arra, hogy a harcok elhúzódhatnak még egy ideig, főleg, ha Oroszország valahogy visszaszerzi az erejét.

„Természetesen ebben az esetben a háború eltart egy ideig. De az az érzésem, hogy tavasz végére ez a háború befejeződik” – jelentette ki sejtelmesen Volodimir Havrilov.

Kapcsolódó írásaink