Külföld

Bővült az ORF magyar szolgáltatása

Bővíti kínálatát a népcsoportok számára az ORF Burgenland. Immár a horvát, roma, szlovák, cseh és magyar nyelvű rádiós magazinműsorok podcastként is elérhetőek az orgánum honlapján.

Bővült az ORF magyar szolgáltatása
Több lesz a hazai szó (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Az ORF burgenlandi nemzetiségi szerkesztősége hetente harmincnégy rádióműsort készít a térségben élő horvátok, romák, szlovákok, csehek és magyarok számára. Mint az orgánum honlapján olvasható, az ORF Hrvati rovat alatt lelhetők föl a horvát, az ORF Magyarok alatt pedig a honfitársainknak szóló műsorok. Ezenkívül létezik még az ORF Roma (roma), ORF Češi (cseh) és az ORF Slováci (szlovák) podcast is.

A bejelentéssel kapcsolatban Werner Herics, az ORF Burgenland igazgatója arról beszélt, a lépéssel elsősorban a fiatalabb generációk igényeit szeretnék kiszolgálni. Hozzátette, nagy előny, hogy az interjúk, riportok és háttérbeszámolók az adások idejétől függetlenül bármikor visszahallgathatók.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom