Külföld

CNN: Leszámolásra készülnek Trumpék a győzelmük esetén

Rövid összesítést írt ma a Donald Trump által korábban többször álhírportálnak titulált CNN arról, hogy szerintük mi a tétje a mai választásnak. Szerintük a volt elnök és csapata a Kongresszust fegyverként használva szándékosan igyekszik majd szabotálni Joe Biden minden lépését.

CNN: Leszámolásra készülnek Trumpék a győzelmük esetén
Donald és Melania Trump szavaz a félidős választásokon Palm Beach-ben
Fotó: Eva Marie Uzcategiu / AFP

A CNN legfrissebb, a Portfolió által is szemlézett összeállítása szerint, ha a Republikánus Párt delegáltjai többségbe kerülnek a Kongresszusban, lényegében olyan emberek kerülnek be a törvényhozásba, akik a mai napig „azt terjesztik, hogy a 2020-as választást ellopták.” 

Az amerikai lap véleménycikkében úgy ír, győzelme estén Donald Trump fegyverként használná a republikánus Képviselőházat arra, hogy Biden ellen induljon 2024-ben.

Mi több, elképzelhető, hogy alkotmányos felelősségrevonási eljárást indítanának Joe Biden ellen, holott „nincs bizonyíték arra, hogy olyan kihágást követett el, melyért felelősségre vonható” – vélekedik a Donald Trump volt elnök által korábban többször álhírportálnak titulált CNN.

Az amerikai csatorna helyzetértékelésében mindenesetre úgy látja, a republikánus győzelemnek nagyobb esélye van, legalábbis a Képviselőházban, de ha a demokraták mégis meglepetésgyőzelmet aratnak, közel sem számít a lap ilyen drasztikus következményekre.

A CNN-t gyakran vádolják a republikánusok azzal, hogy elfogult a Demokrata Párt és a liberális ideológia irányában. Egy azonban bizonyos, a republikánusok már előre közölték, diadaluk esetén azonnal megszüntetik Ukrajna támogatását.

Kapcsolódó írásaink