Külföld

Musk nem enged a szigorból

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója vasárnapi tweetjében azt ígérte, hogy figyelmeztetés nélkül örökre felfüggesztik azokat a fiókokat, amelyek anélkül személyesítenek meg valaki más, hogy világosan jeleznék, parodizálási szándékkal teszik ezt.

Musk nem enged a szigorból
A Twitter új tulajdonosa a másokat megszemélyesítő fiókok azonnali kitiltását ígéri
Fotó: AFP/OLIVIER DOULIERY

Minderre azért van szükség, mert míg eddig átvilágítási folyamat után válhatott egy fiók ellenőrzötté, és kaphatta meg az ehhez kapcsolódó kék pipát, jelezve, hogy a fiók valóban azt takarja, akinek állítja magát, Musk bejelentése szerint havi 8 dollárért bárkinek elérhetővé válik az ellenőrzött státusz.

Az üzletember közölte, hogy az eddigiekkel ellentétben nem lesz előzetes figyelmeztetés az ilyen esetekben, azonnal letiltják a mást megszemélyesítő fiókot, és ez alól nem lesz kivétel.

„Ez feketén-fehéren benne lesz a Twitter Blue-előfizetés feltételeiben” – közölte a dél-afrikai származású milliárdos.

Apple telefonokon bizonyos országokban múlt szombat óta elérhető a 8 dolláros előfizetés, amely Musk ígérete szerint kevesebb reklámot és előrébb sorolást is jelent az algoritmusban, amely a felhasználók falát állítja össze.

Musk vasárnap azt is tudatta, hogy a Twitter küldetése az, hogy a legpontosabb információk forrása legyen.

Elon Musk a múlt héten vette meg a közösségi oldalt 44 milliárd dollárért, majd nem sokkal később több ezer embert bocsátottak el a cégtől. Vasárnap azonban kiderült, hogy több embert „tévedésből” küldtek el, vagy kiderült, hogy tudásukra és tapasztalatukra szükség van a Musk által bejelentett funkciók megvalósításához, ezért több tucatnyi ember kapott levelet arról, hogy a vállalat szeretné, ha mégis visszatérne a Twitterhez.
 

Kapcsolódó írásaink