Külföld

Tűzszünetre van szükség!

„Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség!” – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium Putyin szombati nyilatkozatára.

Tűzszünetre van szükség!
Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség!” – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vlagyimir Putyin szombati nyilatkozatára
Fotó: archív

„Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség!” – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Indexnek Vlagyimir Putyin szombati nyilatkozatára, amelyben arról beszélt, hogy, Lengyelországnak, Romániának és Magyarországnak is lehetnek területi követelései Ukrajnával szemben.

A többi megemlített ország vezetése gyorsan reagált erre a kijelentésre: Románia világossá tette, hogy nincsenek követelései, Lengyelország dezinformációk terjesztésével vádolta meg Putyint, Magyarország pedig a fenti kommentárral válaszolt. 

Kapcsolódó írásaink