Külföld

Ipari méretekben lopta a fát az erdész Romániában

Hosszú esztendőkön át lopta a rábízott rengetegből a fát a Kolozs megyei Reketóban szolgálatot teljesítő erdész. A román rendőrség végül lekapcsolta a bűnözőt.

Ipari méretekben lopta a fát az erdész Romániában
Évekig fosztogatta a rábízott rengeteget (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

Az energiahordozók árának drasztikus emelkedése miatt szaporodnak a falopási ügyek, ezért a román rendőrök is egyre több időt szentelnek a tolvajok lefülelésére - olvasható a Főtér csütörtöki cikkében. Az egyenruhások a minap Kolozs megyei Reketó községben akcióztak, ahol sikerült rajtaütniük egy fatolvajon.

Az 52 esztendős férfi már jó ideje ipari mértékben űzte tevékenységét – ami önmagában is bosszantó, ám az különösen meredek, hogy az illető valójában a reketói kerület erdésze volt 2018 óta. A rendőrök a házkutatások nyomán 218 köbméternyi faanyagot, huszonkét motoros fűrészt és két autót foglaltak le összesen 99 928 lej (8,3 millió forint) értékben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom