Külföld

Magyar vállalkozó nyerte az osztrák kamara díját

„Hősök a háttérben” mottóval hirdetett versenyt júniusban az Osztrák Gazdasági Kamara. A megmérettetésre jelentkezett tizennyolc helyi vállalkozás közül a fődíjat Kovács Dóra egyéni vállalkozása nyerte el.

Magyar vállalkozó nyerte az osztrák kamara díját
Kovács Dóra (b2) nyolc éve dolgozik betegápolóként
Fotó: rolunk.at

A Osztrák Kereskedelmi Kamara (WKO) egyik hírlevelében olvasott a „Hősök a háttérben” mottóval meghirdetett versenyről Kovács Dóra – derül ki a Rólunk friss cikkéből. Mint írják, WKO felhívásának a célja olyan kereskedelmi szolgáltatók bemutatása volt, akik a háttérben maradva gondoskodnak a mindennapi élet „gördülékenységéről”.

A magyar vállalkozó nyolc éve él és dolgozik Ausztriában, melyből ötöt a nyelvtanítás területén töltött. Kovács Dóra egyrészt már Ausztriában működő, másrészt oda készülő betegápolókat és gondozókat oktat német szaknyelvre két csoportban. A lapnak elmondta, mivel sokan szinte egész nap dolgoznak és így nincs idejük eljárni kurzusra, illetve esti tanfolyamot vidéken nehéz találni, online foglalkozik hallgatóival. Nem csak Bécsből, hanem Ausztria számos más tartományából akadnak diákjai.

A megmérettetésre tizennyolc vállalkozás jelentkezett.

Kapcsolódó írásaink