Külföld

Jaj lesz a járdán parkoló autóknak!

Elfogadta szerdán a román képviselőház azt a törvénymódosító tervezetet, amely lehetővé teszi, hogy a közlekedési rendőrség ezentúl bárhonnan elszállíthassa a szabálytalanul parkoló autókat. Az intézkedés a gyalogosok, főként a kisgyermekekkel közlekedő szülők és mozgássérült személyek biztonságát tartja szem előtt.

Jaj lesz a járdán parkoló autóknak!
Ezt a gépkocsit immár nyugodtan el lehet szállítani Romániában is (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Jelentős szigort hoz a bukaresti képviselőház szerdai döntése, mely szerint a jövőben lehetővé válik, hogy a közlekedési rendőrség bárhonnan elszállíthassa a szabálytalanul parkoló autókat. Mint az erdélyi Krónika című orgánum közölte, A közlekedési törvénykönyv jelenleg hatályos előírása szerint a hatóságok csak abban az esetben léphettek föl ennyire drasztikusan, ha a jármű az úttesten várakozott. A járdán szabálytalanul parkoló autó esetében a rendőrség nem intézkedhet – érvelt a módosítójavaslat kezdeményezője, Cătălin Drulă USR-s képviselő.

A tervezet szerint a rendőröknek a jövőben elsősorban azokban az esetekben kell a szállításhoz folyamodniuk, ha a szabálytalanul várakozó jármű nagy mértékben akadályozza vagy veszélyezteti a forgalmat. Mint a képviselőház sajtószolgálata közölte, az intézkedés a gyalogosok, főként a kisgyermekekkel közlekedő szülők és mozgássérült személyek biztonságát tartja szem előtt.

A jogszabályjavaslat mellett 232, ellene három képviselő szavazott, huszonkilencen pedig tartózkodtak.

Kapcsolódó írásaink