Külföld

Érik a botrány a román egészségügyben

Egyetlen más európai tárcavezető sem vesz részt azon a Kubában tartott orvosi konferencián, melyre Alexandru Rafila elutazott. A bukaresti kormány minisztere így legfeljebb a mozambiki, venezuelai, jamaicai és zimbabwei kollégáival folytathat eszmecserét.

Érik a botrány a román egészségügyben
Rafilán kívül senki nem utazott Európából a karibi országba
Fotó: AFP/Michal Cizek

Miközben a román egészségügyi rendszer romokban hever, és a Kolozs Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház újszülöttosztályán már négy csecsemő is elhunyt nozokomiális fertőzés gyanújával, Alexandru Rafila Kubába ment konferenciázni – olvasható a Főtér legújabb cikkében. Mint az orgánum felhívta rá a figyelmet, a tárcavezető a karibi országban október 15–22-a között, egyedüli európai tárcavezetőként vesz részt egy orvosszakmai találkozón.

A lap aláhúzza, egyetlen más európai egészségügyi miniszter sem képviseli magát a nemzetközi rendezvényen, így Rafila legfeljebb a mozambiki, venezuelai, jamaicai és zimbabwei kollégáival folytathat eszmecserét. Az utazás költségét természetesen a kormány fedezi mind Rafila, mind az őt elkísérő személyes tanácsadója számára.

Kapcsolódó írásaink

A WHO is segít Romániának

ĀA vízágyú és a könnygáz is előkerült az olaszországi Triesztben tegnap, ahol a kötelező védettségi igazolás ellen tiltakozók foglalták el a kikötő bejáratát