Külföld

Javult a magyar oktatás helyzete Komáromban

Atlétikai sportágakra és a kosárlabdázásra egyaránt használhatják a diákok a komáromi Jókai Mór Alapiskola új tornapályáját. A beruházás száztizenötezer euróból valósult meg.

Javult a magyar oktatás helyzete Komáromban
A tanintézmény diákjai a jövőben egy felújított sportpályán edzhetnek
Fotó: A Jókai Mór Alapiskola közösségi oldala

Lassan hatvan éve épült a felvidéki Komáromban lévő Jókai Mór Alapiskola sportpályája, így igencsak ráfért a felújítás – egyebek mellett erről is tudósít vasárnapi cikkében az Új Szó. Az orgánumnak Mátyás Katalin igazgató egyebek mellett arról beszélt, a fejlesztésnek köszönhetően korszerű körülmények között próbálhatnak ki több atlétikai sportágat a diákok, de ezen túl akár kosárlabdázhatnak is. A csaknem száztizenötezer eurós beruházást teljes egészében Komárom önkormányzata állta.

Mátyás Katalin a közelmúlt fejlesztéseivel kapcsolatosan emlékeztetett, 2021 végén megtörtént a tanintézmény nagyobbik részének hőszigetelése, a múlt nyáron pedig a villanyhálózatot, a világítást és a fűtésrendszerüket korszerűsítették negyedmillió euró értékben. Mindent összevetve egyébként az elmúlt években csaknem egymillió euró jutott modernizálásra – fogalmazott az igazgató.

Kapcsolódó írásaink