Külföld

Szánthó Miklós: A szlovén példa mindenkinek intő jel!

Egy kisgyermeknek joga van ahhoz, hogy egy férfi apa és egy nő anya nevelje

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ jogi elemző- és kutatóintézet igazgatója Facebook-oldalán reagált a szlovén parlament kedden elfogadott törvénymódosítására, amely lehetővé teszi az azonos nemű párok számára a házasságkötést és az örökbefogadást.

Szánthó Miklós: A szlovén példa mindenkinek intő jel!
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ jogi elemző- és kutatóintézet igazgatója
Fotó: MH/Katona László

Szánthó Miklós közösségi oldalán azt írta: „Megmondtuk előre: ahol a baloldal hatalomra verekszi magát, ott azonnal elbontják a biztonságot jelentő határkerítést, és engedélyezik a melegházasságot, valamint a melegek örökbefogadásához való jogát. Bármikor is állítjuk ezt, a baloldal hisztériás rohamok között kikéri magának és hazudozással vádolja a jobboldalt, miközben tagad, tagad és tagad.”

Így folytatta: „Kedves szlovének! Hiába már a tagadás, mi megmondtuk, mit fog tenni a baloldal, ha hatalomra jut. Úgy is tettek, ahogy mondtuk, hisztéria ide, tagadás oda, lebontották az illegális migrációt fékező kerítést, és engedélyezték, hogy két férfi, vagy két nő nevelhessen egy kisgyermeket.”

Szánthó Miklós a bejegyzés végén leszögezte, hogy Magyarország  kormányának álláspontja „világos és szilárd – egy országnak joga van megvédeni a határait, és egy kisgyermeknek joga van ahhoz, hogy egy férfi apa és egy nő anya nevelje – nekünk, magyaroknak az a szerencsénk, hogy olyan, nemzeti és konzervatív kormányunk van, amely osztja ezen értékeket és a magyarok millióinak elvárásait. Maradjon is ez így! Mert a szlovén példa mindenkinek intő jel” – zárta a posztját a főigazgató.

Kapcsolódó írásaink

Szlovénia szigorít

ĀA legfrissebb brit sajtóértesülés szerint belátható időn belül enyhülhetnek a külföldről Nagy-Britanniába beutazók koronavírus-tesztelési kötelezettségei