Külföld

Szánthó Miklós: Elég volt a kioktatásból és a liberális kettős mércéből!

Megint jönnek, aggodalmaskodnak. Mark Rutte Magyarország helyett most az olasz választások miatt aggódik – kezdte Facebook-bejegyzését Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója. Szánthó arra reagált, hogy a holland kormányfő aggodalomra okot adónak nevezte a hétvégi olasz választások eredményét, amelyen a jobboldal elsöprő sikert aratott.

Szánthó Miklós: Elég volt a kioktatásból és a liberális kettős mércéből!
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint egyértelmű kettős mérce uralkodik Nyugaton
Fotó: MH/Purger Tamás

A főigazgató megjegyezte Mark Rutte „biztosan elfelejtette, hogy pár hónapja az általa vezetett, mintaszerű liberális demokráciában rendőri erőszak áldozatává vált több holland gazda, akik a megélhetésük liberális kormány általi lerombolása ellen tiltakoztak”.

Szánthó kiemelte azt is, hogy ezeken a tüntetéseken a „rendőri túlkapások nem csupán az agresszív gumibotozásban merültek ki – ilyen ez a holland gyurcsányizmus –, de éles lövéseket adtak le a rendőrök egy békésen demonstráló traktor irányába is.”

„Mark Rutte akkoriban azonban nem aggodalmaskodott. De most, hogy az olasz jobboldal nyerte meg az olaszországi választásokat, hirtelen ismét aggódhatnékja támadt” – jegyezte meg az Alapjogokért Központ igazgatója.

Bejegyzése végén Szánthó nyomatékosította: „Ilyenek ezek a liberálisok, mindig mások elképzelt, csak az ő fejükben élő jogsértései miatt emelik fel a hangjukat, de a sajátjuk, az általuk elkövetett brutális jogsértés sosem szúrja a szemüket.”

Kapcsolódó írásaink