Külföld

Isten-, család- és életigenlő szabadság

A jelenlegi időszak kihívásairól, így a koronavírus-járványról és a háborúról is beszélt Novák Katalin egyesült államokbeli körútjának utolsó kaliforniai állomásán. A köztársasági elnök látogatása a közép-nyugati államokban folytatódik.

Isten-, család- és életigenlő szabadság
Novák Katalin: Azt szeretném, ha többen, jobban és szebben élnénk Magyarországon
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Isten, család- és élettagadó ideológiák rabsága helyett szükség van az istenigenlő, családigenlő és az életigenlő szabadságra – hangoztatta Novák Katalin egyesült államokbeli körútjának utolsó kaliforniai programján vasárnap. A köztársasági elnök a Los Angeles melletti, San Fernando-völgyi Magyar Református Egyház istentiszteletén és őszi családi fesztiválján a jelenlegi időszak kihívásai között említette a koronavírus-járványt és a háborút, valamint annak hatásait, köztük az energiaválságot, amellyel Magyarország is szembesül.

Novák Katalin felhívta a figyelmet arra is, hogy mindezek mellett ideológiai hadviselés is zajlik. Kaliforniában az úgynevezett woke-kultúra lépten-nyomon tetten érhető, és már Magyarországra is beszüremlett, jelen van, szembe kell nézni vele – fogalmazott. Az államfő aláhúzta, elnöksége elején öt olyan területet határozott meg, amellyel kiemelten szeretne foglalkozni. „Azt szeretném, ha többen, jobban és szebben élnénk Magyarországon” – mondta. Hozzátette, dolgozni fog a családokért, a nőkért, az elesettekért, a tehetségekért valamint egy mosolygósabb Magyarországért.

Novák Katalin egyesült államokbeli körútja hétfőn Kansas Cityben folytatódik. A köztársasági elnök a várostól nem messze működő Benedictine Főiskolán tart előadást, amelyen a magyar családpolitika legfontosabb elemeit és alapvetéseit osztja meg a diákokkal.

Kapcsolódó írásaink