Külföld

Együnk rózsát!

Palacsintába, likőrbe, dzsembe, de még szörpbe és tortába is tehetünk rózsaszirmot. Frissen vagy szárítva is finom – egyebek mellett ezt is megtudhatta a hallgatóság egy Kapornakon szervezett találkozón.

Együnk rózsát!
Nem csak szép, de ehető is (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Szokatlan kulináris eseményről tudósított a Muravidéki Magyar Rádió. Mint a műsorból kiderült, a Muravidéki Magyar Önkormányzat Nemzeti Közösség gazdaságfejlesztési programja keretében a rózsaszirmok fogyaszthatóságát járták körül Kapornakon a tájházban.

E szép és szeretett virág szirmai nagyon aromás, virágos és enyhén édeskés ízűek. Fogyaszthatjuk azokat nyersen, különféle gyümölcs- és zöldsalátákba keverve, esetleg szárítva – de fagylaltok, szörpök, rózsazselék, teák, szirupok, likőrök készítéséhez is tökéletesek.

A helyi magyar közösségekben nagy hagyománya van a rózsalevélből készült étkeknek, s mint a tudósításban is elhangzik, az a cél, hogy minél többen megismerjék ezt a remek táplálékforrást.

Kapcsolódó írásaink