Külföld

Több halálos áldozata is van egy kabuli étteremben történt robbanásnak

Az étteremben főleg az ország áramszolgáltató vállalatának alkalmazottai tartózkodtak

Legalább három polgári személy meghalt az afgán főváros, Kabul egy éttermében történt robbanás következtében – közölték a helyi hatóságok szerdán.

Több halálos áldozata is van egy kabuli étteremben történt robbanásnak
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Karen Minasyan

A főváros 3. rendőrségi körzetében, Dehmazang negyedben történt robbanásnak további 13 sérültje is volt – számolt be róla Hálid Zadran rendőrségi szóvivő. Hozzátette: a tálib biztonsági szolgálat vizsgálatot indított a robbanás okának kiderítésére.

Helyi források szerint a robbanás ebédidőben történt, és az étteremben főleg az ország áramszolgáltató vállalatának alkalmazottai tartózkodtak, ugyanis a vállalat székhelye a robbanás helyszínének közelében található. A tálib média szerint gázszivárgás okozta a balesetet.

Az áramszolgáltató vállalat tálib ellenőrzés alatt áll.

A tálibok tavalyi hatalomátvétele után megszaporodtak a halálos merényletek, amelyekért legtöbbször az Iszlám Állam vállalt felelősséget. A célpontok többnyire vallási kisebbségek, valamint tálib tisztviselők voltak.

A szeptember elején a szerdai robbanás közelében már történt egy öngyilkos merénylet, amelyet ugyancsak az Iszlám Állam vállalt magára. A kabuli orosz nagykövetség előtt összegyűlt afgán tömegben elkövetett merényletben hatan vesztették életüket, köztük két orosz diplomata.

Kapcsolódó írásaink