Külföld

Rekord nyomravezetői díjat ajánlottak fel egy angliai gyermekgyilkossági ügyben

Egy nyitott ajtón rohant be a gyilkos egy másik férfi után, az ártatlan család kislányát lövés érte

Több százezer fontos rekord nyomravezetői díjat tűztek ki egy brutális angliai gyermekgyilkossági ügyben.

Rekord nyomravezetői díjat ajánlottak fel egy angliai gyermekgyilkossági ügyben
dfdffd
Fotó: Pixabay

A súlyos bűncselekmény augusztus 22-én történt az északnyugat-angliai Liverpoolban, ahol egy férfi lőfegyverrel a kezében üldözőbe vett egy másik férfit.
A menekülő ember berohant egy nyitott ajtajú házba, és a fegyveres üldöző utána akart menni, de a ház egyik lakója, a 46 éves Cheryl Korbel megpróbálta rácsapni az ajtót. A férfi azonban az ajtórésen keresztül lövöldözni kezdett, és mellkason lőtte Cheryl Korbel kislányát, a kilencéves Olivia Pratt-Korbelt, aki a helyszínen meghalt.
A fegyveres és az általa üldözött férfi – akit korábban betörésért ítéltek el és a lövöldözésben szintén megsérült – elmenekült. Őt később elfogták és jelenleg kórházban kezelik.
A rendőrségi vizsgálat szerint a megölt kislány családjának semmi köze nem volt a házba behatoló két férfihez.
Az országszerte hatalmas felháborodást keltő ügyben eddig kilenc embert vettek őrizetbe, de egyikük ellen sem emeltek vádat.

A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint a nyomozók eddig 15 ezer munkaórát fordítottak a bűncselekmény felderítésére, térfigyelő kamerák több ezer órányi felvételeit vizsgálták át és 400 tanúvallomást vettek fel, de egyelőre nincs újabb gyanúsított.
A tettes kézre kerítésére egy meg nem nevezett magánadományozó 100 ezer font nyomravezetői díjat ajánlott fel, és szerdán a CrimeStoppers nevű, a bűnüldözés segítésére létrehozott, nem profitorientált civil szervezet alapítója, Lord Michael Ashcroft - Nagy-Britannia egyik leggazdagabb nagyvállalkozója - ugyanennyit tett hozzá a összeghez. Így a nyomravezetői díj jelenleg 200 ezer font (93 millió forint), amely példátlan a rendőrségtől függetlenül tevékenykedő, hasonló nyomravezetői díjakat rendszeresen felajánló brit szervezet és általánosságban a brit kriminalisztika történetében.

Kapcsolódó írásaink

Fordulatok a Dugina-gyilkosság ügyében

ĀAz orosz hatóságok a híresztelések szerint azóta meggyilkolt Natalja Vovk után újabb embert gyanúsítottak meg Darja Dugina orosz újságírónő meggyilkolásának ügyében