Külföld

Joe Biden szerint vége a pandémiának

A pandémiának vége, de a koronavírus még problémát okoz – jelentette ki a CBS amerikai televíziócsatornán vasárnap este sugárzott interjúban Joe Biden amerikai elnök.

Joe Biden szerint vége a pandémiának
Az elnök szerint az ország túl van a járvány nehezén
Fotó: Getty Images/Anna Moneymaker

„Ha megnézi, senki nem visel már maszkot. Mindenki elég jó formában van. Tehát szerintem változik a helyzet” – mondta a szerdán Detroitban rögzített interjúban az amerikai elnök. Biden tesztje júliusban lett pozitív, felesége, Jill szervezetében pedig augusztusban mutatták ki a kórokozót. Mindkettejüket Paxloviddal kezelték.


Az Egyesült Államokban naponta továbbra is átlagosan 390 ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe. Az országban a közelmúltban hagyták jóvá az omikron variáns elleni két oltóanyag alkalmazását. Biden hivatali idejének elején, 2021 januárjában még naponta mintegy háromezer ember halt bele a betegségbe.


„A covid továbbra is problémát okoz. Ezen sokat dolgozunk, de a pandémiának vége” – szögezte le Biden. Az elnök 22,4 milliárd dollár pótlólagos fedezetet kért a törvényhozástól egy potenciális őszi fertőzéshullám kezelésére.

Kapcsolódó írásaink